Page content

Starterspakket

Starterspakket

In franchise moet je als startende franchisenemer vaak een entreefee betalen voordat je begint met je franchise onderneming.
In ruil daarvoor krijg jij een starterspakket, speciaal samengesteld voor nieuwe franchisenemers. Op deze manier word jij binnen een zo kort mogelijke tijd klaargestoomd tot een succesvol franchise ondernemer.

Wat zit er in het starterspakket?

Vaak zie je dat het grootste onderdeel van het starterspakket de handboektraining is. Trainingen verschillen van enkele dagen, tot weken, tot soms wel in de vorm van persoonlijke begeleiding van 6 tot 12 maanden.
Daarnaast kan het starterspakket bestaan uit zaken als:

  • Bedrijfskleding
  • Gebruik logo/huisstijl
  • Bestickering vervoersmiddel
  • Software/CRM pakket
  • E-mailadres
  • Facturatiesoftware
  • Advertenties in kranten/magazines de eerste maand(en)

Bij iedere formule is het starterspakket uiteraard anders samengesteld. Dit is sterk afhankelijk van het type franchise (hard/soft franchise) en in welke sector de franchise zich begeeft. Vraag jezelf daarom niet alleen af hoe hoog het instapbedrag is bij een franchiseformule, maar vooral wat je ervoor terugkrijgt.

Als het goed is staat dit namelijk in verhouding. Sterker nog, de franchisegever zet zich in om de waarde die je krijgt voor de entreefee groter te maken dan dat jijzelf had kunnen uitonderhandelen met leveranciers, zou je in je eentje een bedrijf starten.

Wanneer een franchiseformule géén entreefee vraagt, wordt er waarschijnlijk ook weinig van waarde overgebracht op startende franchiseformules en moet je je afvragen of er meerwaarde zit in het aansluiten bij dergelijke organisaties.

Comment Section

0 reacties op “Starterspakket

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.